Новата опција на Инстаграм ги налути корисниците- исклучете ја додека уште можете

Корисниците на Инстаграм се непијатно изненадени од новата опција која открива на корисниците прек колку време биле активни на мрежата.

Оваа опција открива кога сме последен пат видеми на апликацијата, се најде на мета на негодуваше од самите корисници. Сепак може и да ја исклучите таа опција.

Можноста е достапна и за iOS и андроид апликациите.

Влезете во вашата колекција со фотографии во налог

Стснете на трите точки десно во горниот агол 

Скролајте надолу додека не дојдете до опцијата „Show Activity Status“

Исклучете го и тоа е тоа.

 

 

 

26.01.2018 - 12:22

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа