ФОТО: Италија ни го реши спорот за името- почнаа да ни се обраќаат со „Овошна салата“

Македонија | 5. август 2012 - 15:07
Fruit salad е држава со повикувачки број +389. Италија буквално ни го преведе уставното име и ни најде компромисно решение за спорот со Грциј.

Оваа фотографија е објавена на Фејсбук. Авторот вели дека ја сликал на аеродром во Милано додека се обидувал да се вклучи на интерент за што му било потребно да ја избере државата на потекло. Долго ја барал Македонија под повеќе имиња но не се сетил да ја побара под буквалниот превод на зборот „macedonia“ на италијански кој значи „овошна салата“. За каква грешка станува збор сеуште не е познато.

тагови: