Јохан Тарчулоски е слободен

Македонија | 8. април 2013 - 18:41
Информацијата за Press24 ја потврди и неговиот адвокат Антониот Апостолски.

Јохан Тарчулоски е слободен откако Меѓународниот кривичен трибунал за поранешна Југославија го ослободи по одлежување на две третини од 12 годишната затворска казна. Информацијата за Press24 ја потврди и неговиот адвокат Антониот Апостолски. 

Во јули 2008 Тарчулоски беше осуден од Хашкиот трибунал за воени злосторства за време на конфликтот во 2001. 

Се уште нема информации коа Тарчулоски ќе пристигне во Македонија

тагови: