Неколку работи кои може да ве убијат - обрнете внимание на број 7

 

 

Можностите да умрете од напад на куче, убод од пчела, поплава или рана од куршум се многу поголеми отколку што мислите. Погледнете ја оваа листа на работи кои можат да бидат кобни по вашиот живот, па нема да биде чудно доколку во иднина станете исклучително претпазливи.

1. Огномет

Околу 10.000 луѓе годишно во Америка се повредени од огномет. Шансите да умрете од огномет се 1 спрема 615.488.

2. Цунами

Ова зависи од локацијата на која живеете, но пак, шансите да умрете од цунами се 1 наспрема 500.000

3. Астероиди

Ние мислиме дека шансите се 1 наспрема 500.000, но тоа никој со сигурност не може да го потврди.

4. Куче

Шансите дека ќе умрете од напад на куче се 1 наспрема 147.717

5. Оган

Многу од смртните случаи предизвикани од оган се всушност од вдишување на димот, но шансите да се умре во пожар се 1 спрема 1.116

6. Оружје

Шансите дека ќе умрете од рана од куршум се 1 наспрема 325

7. Скали

Скалите се водечка причина за смрт кога станува збор за повреди кај постари личности. Шансите за смрт се 1 наспрема 20

8. Незгоди

30 милиони луѓе завршуваат во болница поради незгоди. Од нив, 100.000 умираат. Шансите да умрете од некоја незгода се 1 наспрема 36.

9. Мозочен удар

Шансите дека ќе умрете од мозочен удар се 1 наспрема 23.

10. Давење

Според податоците од Светската здраствена организација, давењето е третата водечка причина за смрт. Шансите дека ќе се удавите се 1 наспрема 8.942

11. Поплава

Шансите дека ќе умрете во поплава се 1 наспрема 30.000

12. Пчела

Скоро двапати оголема е шасата дека ќе умрете од убод од пчела отколку од напад на куче. Шансите се 1 наспрема 100.000

13. Молња

250.000 луѓе годишно ги удира гром. Шансите вие да бидете еден од нив се 1 наспрема 83.930

14. Авиони

Не дозволувајте бројките да ве прелажат, летањето е побезбедно од возењето. Шансите дека ќе умрете од летање со авион се 1 наспрема 20.000

15. Електричен удар

Во Америка од електричен удар годишно умираат 1.000 луѓе. Статистиката опфаќа и удари од гром и смртната казна, но како и да е од електриче, шансите дека ќе умретен удар се 1 наспрема 5.000.

16. Торнадо

Шансите да ве убие торнадо се 1 наспрема 60.000

17. Земјотрес

Дека ќе загинете во земјотрес шансите се 1 наспрема 131.890

18. Природни сили

Шансите се 1 наспрема 3.357

19. Несреќа при возење велосипед

При ваквите несреќи главно се вклучени моторите кои удираат во велосипедистите. Шансите дека ќе умрете на овој начин се 1 наспрема 4.717

 

 

 

 

13.10.2017 - 10:57

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа